Energia z małego pojemnika Culino może zasilać telewizor, w sposób neutralny dla klimatu, przez 24 godziny na dobę przez cały tydzień (27 kWh). Czytaj więcej
Szukasz niezawodnego partnera, który zajmie się odbiorem odpadów spożywczych oraz zużytych tłuszczów i olejów posmażalniczych? ReFood jest liderem na rynku w zakresie zbierania i przetwarzania „wszystkiego, co pozostało z żywności”! Po odbiorze z Twojego zakładu zajmujemy się całą rejestracją i dokumentacją a pojemniki wymienimy na świeżo wyczyszczone i zdezynfekowane.
Krok 1 | Zbieranie odpadów spożywczych
ReFood do zbiórki odpadów spożywczych wykorzystuje flotę liczącą kilkaset specjalistycznych pojazdów, w tym ponad 70 w Polsce. Wszystkie nasze samochody wyposażone są w rampę załadunkową i kamerę cofania a na koniec każdego dokładnie myte i dezynfekowane, aby zapewnić naszym klientom i pracownikom pełne bezpieczeństwo.
Krok 2 | Cyfrowe planowanie i rejestracja tras
Nasz system planowania online umożliwia nam wprowadzanie zmian w trasie w dowolnym momencie, dzięki czemu możemy szybko i łatwo dopasować odbiór awaryjny do naszego harmonogramu. Zawsze mamy podgląd trasy, którą faktycznie pokonują nasze ciężarówki.
Krok 3 | Segregacja rodzajów odpadów
W naszych zakładach pojemniki są najpierw segregowane według rodzaju odpadów, a następnie opróżniane. Istnieją specjalne miejsca na odpady kuchenne i spożywcze, nieopakowane i opakowane odpady spożywcze, odpady kostne i mięsne, a także zużyte oleje i tłuszcze posmażalnicze.
Krok 4 | Mycie pojemników
Po opróżnieniu pojemniki ReFood przechodzą przez automatyczną stację myjącą. Są czyszczone wewnątrz i na zewnątrz za pomocą gorącej wody pod wysokim ciśnieniem (65 stopni Celsjusza) z wykorzystaniem biodegradowalnych środków czyszczących. Gwarantuje to dokładne czyszczenie i dezynfekcję zgodnie z najbardziej rygorystycznymi normami higieny.
Krok 5 | Kontrola końcowa
Po umyciu nasi pracownicy przeprowadzają drobiazgową kontrolę pod kątem czystości i ewentualnych uszkodzeń pojemników. Następnie pojemniki przewożone są do wydzielonej hali, w której następuje proces ich suszenia. Nawet zimą klienci ReFood otrzymują czyste, suche i bezzapachowe pojemniki.
Krok 6 | Dezynfekcja pojazdów
Przed ponownym załadunkiem ciężarówek czystymi kontenerami, kierowcy dokładnie czyszczą wnętrze i zewnętrze każdego pojazdu oraz odkażają całą powierzchnię ładunkową zgodnie z Kodeksem Higieny HACCP.
Skontaktuj się z nami. Czekamy na wiadomość od Ciebie.
Email: info / Infolinia: 0800/800 737 @refood.pl