Search

  • polska
  • english
  • dutch
  • francais
  • magyar
  • español
  • italiano
  • polski
  • ???????
  • ceština
  • dansk
  • svenska
  • català
  • deutsch

Zbieranie odpadów spożywczych - ReFood, Twój partner

Szukasz niezawodnego partnera, który zajmie się odbiorem odpadów spożywczych oraz zużytych tłuszczów i olejów posmażalniczych? ReFood jest liderem na rynku w zakresie zbierania i przetwarzania „wszystkiego, co pozostało z żywności”! Po odbiorze z Twojego zakładu zajmujemy się całą rejestracją i dokumentacją a pojemniki wymienimy na świeżo wyczyszczone i zdezynfekowane.

Zbieranie odpadów spożywczych

Krok 1 | Zbieranie odpadów spożywczych

ReFood do zbiórki odpadów spożywczych wykorzystuje flotę liczącą kilkaset specjalistycznych pojazdów, w tym ponad 70 w Polsce. Wszystkie nasze samochody wyposażone są w rampę załadunkową i kamerę cofania a na koniec każdego dokładnie myte i dezynfekowane, aby zapewnić naszym klientom i pracownikom pełne bezpieczeństwo.

Cyfrowe planowanie i rejestracja tras

Krok 2 | Cyfrowe planowanie i rejestracja tras

Nasz system planowania online umożliwia nam wprowadzanie zmian w trasie w dowolnym momencie, dzięki czemu możemy szybko i łatwo dopasować odbiór awaryjny do naszego harmonogramu. Zawsze mamy podgląd trasy, którą faktycznie pokonują nasze ciężarówki.

Segregacja rodzajów odpadów

Krok 3 | Segregacja rodzajów odpadów

W naszych zakładach pojemniki są najpierw segregowane według rodzaju odpadów, a następnie opróżniane. Istnieją specjalne miejsca na odpady kuchenne i spożywcze, nieopakowane i opakowane odpady spożywcze, odpady kostne i mięsne, a także zużyte oleje i tłuszcze posmażalnicze.

Mycie pojemników

Krok 4 | Mycie pojemników

Po opróżnieniu pojemniki ReFood przechodzą przez automatyczną stację myjącą. Są czyszczone wewnątrz i na zewnątrz za pomocą gorącej wody pod wysokim ciśnieniem (65 stopni Celsjusza) z wykorzystaniem biodegradowalnych środków czyszczących. Gwarantuje to dokładne czyszczenie i dezynfekcję zgodnie z najbardziej rygorystycznymi normami higieny.

Kontrola końcowa

Krok 5 | Kontrola końcowa

Po umyciu nasi pracownicy przeprowadzają drobiazgową kontrolę pod kątem czystości i ewentualnych uszkodzeń pojemników. Następnie pojemniki przewożone są do wydzielonej hali, w której następuje proces ich suszenia. Nawet zimą klienci ReFood otrzymują czyste, suche i bezzapachowe pojemniki.

Dezynfekcja pojazdów

Krok 6 | Dezynfekcja pojazdów

Przed ponownym załadunkiem ciężarówek czystymi kontenerami, kierowcy dokładnie czyszczą wnętrze i zewnętrze każdego pojazdu oraz odkażają całą powierzchnię ładunkową zgodnie z Kodeksem Higieny HACCP.

Telewizja neutralna dla klimatu

Energia z małego pojemnika Culino może zasilać telewizor, w sposób neutralny dla klimatu, przez 24 godziny na dobę przez cały tydzień (27 kWh). Czytaj więcej

Chcesz dowiedzieć się o nas więcej?

Skontaktuj się z nami. Czekamy na wiadomość od Ciebie.

Email: infonoSpam@refood.pl / Infolinia: 0800/800 737