Aktualności

Raport HoReCa

28 maja, 2025|

Nowy raport: Jak sektor gastronomiczny może pomóc Polsce osiągnąć cele recyklingu UE Eksperci z Instytutu INNOWO, branży odpadowej i akademickiej opublikowali kompleksowy raport pokazujący, jak zmiana podejścia do odpadów z restauracji i hoteli może być [...]

Blisko lokalnej społeczności

17 kwietnia, 2025|

Z okazji zbliżającego się Dnia Ziemi, REFOOD przekazał kilkanaście zgniataczy do butelek, które trafią do szkół w gminie Mszczonów. Podczas spotkania w Urzędzie Miejskim zgniatacze odebrali burmistrz Mszczonowa Łukasz Koperski oraz przedstawicielki lokalnej oświaty – [...]

Targi HoReCa EuroGastro 11-13 marca. Zapraszamy!

26 lutego, 2025|

REFOOD będzie wystawcą na największych targach dla sektora HoReCa w Polsce- EuroGastro organizowanych w Warsaw PTAK Expo. To już 28. edycja targów, które co roku cieszą się bardzo dużą popularnością. Tym razem odbędą się od [...]

  • dlaczego nie warto
Dlaczego nie warto marnować jedzenia?

20 lutego, 2025|

Przy gotowaniu albo po jedzeniu zawsze coś pozostaje, bez względu na to jak pyszna była potrawa. Nie wszystko uda się sprzedać, terminy żywności się kończą, powstaje też sporo resztek w trakcie samego procesu przygotowywania jedzenia, [...]

Zagospodarowanie odpadów w gastronomii – podcast

18 grudnia, 2024|

Zapraszamy do wysłuchania podcastu o najnowszych trendach w zagospodarowaniu odpadów z gastronomii. Gośćmi podcastu nagranego w studio foodservice24.pl są: Wiktoria Płocha, Liderka Zrównoważonego Rozwoju/Sustainability business partner IKEA Polska Andrzej Stangret, Dyrektor Komunikacji REFOOD Polska. Można [...]