Gastronomia i ReFood

ReFood ponownie partnerem Kulinarnego Pucharu Polski 2023 na międzynarodowych targach POLAGRA w Poznaniu.

Podczas intensywnych dwudniowych zmagań najlepszych polskich kucharzy, przedstawiciele ReFood dzielili się wiedzą i doświadczeniem na temat gospodarki odpadów spożywczych. Nawiązaliśmy wiele cennych kontaktów, między innymi z wybitnymi kucharzami, takimi jak Tomasz Purol – zwycięzca piątej polskiej edycji programu TOP CHEF oraz Marcin Budynek, założyciel Akademii Kulinarnej Marcina Budynka, który jednocześnie jest promotorem polskiego mięsa na arenie międzynarodowej.

Na targach transmitowaliśmy na żywo wywiady z szefami kuchni i naszymi przedstawicielami, w których korzyściach dla lokali gastronomicznych oraz środowiska wynikających z właściwego zarządzania odpadami i współpracy z ReFood. Dzięki nam, nasi partnerzy z sektora HoReCa mogą aktywnie tworzyć gospodarkę obiegu zamkniętego, produkować zieloną energię elektryczną i obniżać emisję Co2 do atmosfery. Brzmi ciekawie? Zapraszamy do lektury magazynu „Szef Kuchni” gdzie Marcin Stankowski, dyrektor Marketingu i PR wyjaśnia jak to działa wywiad.

Aktualności

Przejdź do góry